Нардеп Козак офіційно не перебуває ні на лікарняному, ні у відпустці – апарат Верховної Ради

Підозрюваний в державній зраді народний депутат Тарас Козак офіційно не перебуває ні у відпустці, ні у відрядженні, ні на лікарняному, але в Україні його поки немає.

Про це повідомили в апараті Верховної Ради, передає Бабель.

У Раді повідомили, що в період з 17 листопада 2020 року до 13 травня 2021 року Козак був у відпустці за свій рахунок з 16 до 18 лютого. Також він п’ять разів оформляв відрядження для роботи з виборцями: з 20 по 29 листопада 2020 року, з 25 грудня по 3 січня 2021, з 19 лютого по 28 лютого 2021, з 19 березня по 28 березня 2021 і з 16 квітня по 25 квітня 2021 .

За інформацією електронної реєстрації нардепів Козак раз відвідував засідання Рада аж 16 листопада 2020 року. Відтоді він не з’являвся в сесійній залі.

У парламенті додали, що весь цей час він отримував зарплату на підставі табелів від комітетів по відпрацьованих календарних днях. Там заявили, що його відсутність на пленарних засіданнях врахована в цих табелях.

13 травня народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук заявив, що його соратник, нардеп Тарас Козак знаходиться в Білорусі на лікуванні. За словами Медведчука, він підтримує контакти з Козаком.

11 травня СБУ провела обшуки в двох будинках Віктора Медведчука в Києві і в його кабінеті в офісі ОПЗЖ. Пізніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що підписала підозру Медведчуку і його однопартійцю Тарасу Козаку — їм інкримінують державну зраду і замах на розграбування національних ресурсів на окупованій території Криму (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

У пресслужбі СБУ заявили, що ні Медведчука, ні Козака не було за місцем проживання, тому повідомлення про підозру скерували до їхніх останніх відомих місць проживання і до Верховної Ради. За словами голови СБУ Івана Баканова, Тарас Козак зараз, імовірно, перебуває в Росії і не збирається повертатися в Україну.

Медведчук пізніше заявив, що під час обшуків перебував з дружиною не в Києві. Політик вважає підозру і обшуки «політичними репресіями».

Реклама

Залишити коментар