Зеленський – про допомогу США: Американці бачать кожен свій долар, який заходить в Україну

Президент Володимир Зеленський заявив, що ті конгресмени-республіканці, які не проголосували за надання військової допомоги Україні, мають знати, що виділені кошти підуть насамперед в оборонний сектор США на виробництво зброї.

Про це він сказав у інтерв’ю Fox News.

“Моє послання тим конгресменам, які були проти (допомоги Україні – ред.): вони мають знати, що ці гроші йдуть передусім на оборонний сектор Сполучених Штатів. Ми потребуємо насамперед зброї. Це не питання грошей, це питання зброї. Вони мають знати, що їхнє виробництво отримає десятки мільярдів грошей, робочі місця, податки – все це буде у США”, – наголосив Зеленський.

Він додав, що частина виділених коштів також піде в інші європейські країни.

“Але все ж навіть не Україні. Тому що частина зброї, якої ми також потребуємо, яка в страшенному дефіциті, яка нам потрібна – і США в цьому підтримують нас, і це завжди допомога промисловості тих країн. Вона не йде в Україну”, – сказав Президент.

Крім того, він додав, що Україна ділиться з американськими партнерами власними технологіями.

Президент підкреслив, що “американці бачать кожен свій долар, який заходить в Україну”.

“Прозорість – у них усе це є… Вони знають, чи це військові витрати, чи пряме фінансування якихось наших галузей. Вони все бачать. Усім цим ми ділимося з нашими партнерами, зі Сполученими Штатами”, – сказав він.

Зеленський запевнив: “Усе йде на поле бою, підтримуючи не лише українську армію, а й захищаючи демократію у світі”.

Він зазначив, що і українці, і американці – вільні люди.

“Вони можуть підтримувати або не підтримувати Україну. У різних людей різні мотиви, але американці переважно на нашому боці. І переважно і Конгрес на нашому боці, і Сенат. І це означає, що США на нашому боці”, – сказав він, подякувавши США за допомогу.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар