У нас нема заброни для жінок заходити в церкву в брюках та з непокритою головою — ПЦУ

Православна Церква України розвінчала міф щодо того, що жінка забороняється заходити у храми в брюках або з непокритою головою.

Відповідну заяву зробили на офіційній сторінці ПЦУ у Facebook.

“Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подібних правил, які би забороняли зараз жіноцтву в брюках приходити до храмів, не існує. Для наших священнослужителів важливим є не те, в якому одязі людина приходить до храму, а головне — з якими бажаннями та духовними потребами”, — зазначили представники церкви.

У дописі зазначили, що такий міф з’явився через неправильне тлумачення Писання.

“Найчастіше в контексті такої „заборони“ посилаються на рядки зі Старого Завіту: „На жінці не повинно бути чоловічого одягу, і чоловік не повинен вдягатися в жіноче вбрання, бо мерзенний перед Господом Богом твоїм усякий, що робить це“ (Втор. 22: 5). Але чи про жіночі брюки йшлося у тих рядках?”, — йдеться у дописі.

Представники церкви зазначають, що правила Старого Завіту писалися тоді, коли люди одягалися не так, як зараз. У ті часи жіночий і чоловічий одяг були схожі між собою, тому в ПЦУ говорять, що йшлося про внутрішню відмінність чоловічого та жіночого, а не про штани. Також у дописі йдеться про те, що сучасні жіночі брюки не можна назвати чоловічим одягом.

“Не витрачайте час на непотрібні суперечки і заборони, не судіть інших людей за зовнішністю — особливо зараз, під час війни і великих втрат. Можливо, ця людина втратила все, і в неї просто немає іншого вбрання. А навіть якщо й є – не ви їй Суддя. Прагніть того, щоби не виглядати, а БУТИ вірними — не зовнішньо, а внутрішньо. Зустрічайте людей з любов’ю, а не з осудом, з радістю, а не з докором. Двері нашої Церкви завжди відкриті для всіх — і чоловіків, і жінок. І чи будуть то жінки з покритою, чи непокритою головою, одягнені в спідницю чи в штани, в будь-який день календаря — наші храми завжди відкриті для вас”, — зазначили в Православній Церкві України.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар