За минулу добу шахраї ошукали буковинців на майже 45 тисяч гривень

Шахраї пристосувалися до умов сьогодення і продовжують розповсюджують повідомлення у соціальних мережах, месенджерах та надсилають SMS про можливість отримання додаткової грошової допомоги від різних організацій. Громадяни, не перевіривши достовірність інформації, власноруч допомагають аферистам привласнити їхні кошти. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Лише за минулу добу саме в таку шахрайську пастку потрапили одразу ж четверо буковинців. Як розповіла співробітникам Чернівецького РУП 68-річна місцева жителька, що в соціальній мережі побачила оголошення про можливість отримання фінансової допомоги. Чернівчанка перейшла за посиланням та ввела реквізити банківської картки, з якої в подальшому зникло 20 тисяч гривень.

Ще однією жертвою такої ж афери стала 47-річна жителька Вижницького району. Жінка повідомила правоохоронцям, що їй у месенджері надійшло повідомлення про отримання грошової допомоги. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням з SMS та виконала всі підказки на невідомому сайті. Таким чином шахраї отримали доступ до онлайн-банкінгу потерпілої, відкрили на її ім’я кредитний рахунок і перерахували з нього 14 тисяч гривень.

Також цього дня із заявами про шахрайство до правоохоронців звернулися 18-річний чернівчанин та 54-річна жителька Новодністровська. Заявники також потрапили до «лап шахраїв» під приводом отримання соціальної виплати. Буковинці перейшли за фейковими посиланнями та заповнили заявки на невідомих сайтах, де вказали конфіденційну інформацію про їхні банківські рахунки. В результаті чого з картки парубка зникло 3800 гривень, а у жінки – 6500 гривень.

Відомості про незаконне заволодіння коштами буковинців поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар