У Міноборони повідомили про причину падіння літака АН-26

Катастрофа військового літака АН-26 на Харківщині сталася через технічну несправність, ймовірно, машина зачепилася крилом за землю і після цього впала. Про це в суботу, 26 вересня, на місці катастрофи під Чугуєвом сказав міністр оборони Андрій Таран, передає Кореспондент з посиланням на Суспільне.

“Все йшло за планом. Літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом літака перебували постійно льотчик-інструктор, курсанти сідали в праве крісло для отримання навичок здійснення управління літаком. Попередній аналіз свідчить про те, що, швидше за все, літак зачепився крилом за землю. Чорна скринька зараз знаходиться ще в літаку, після аналізу інформації, яка там записана, можна буде робити якісь висновки”, – сказав Таран.

Він також спростував попередню інформацію про те, що пілот повідомив про відмову двигуна.

“Двигун не відмовив, відмовив якийсь датчик. За тією інформацією, що ми маємо, двигун мав ще 5 000 льотних годин до чергового ремонту, тобто сказати, що сталося з двигуном, ми не можемо. Яка технічна неполадка”, – пояснив міністр оборони.

Таран підтвердив, що літаку було вже 43 роки, але в міністерстві зазначили, що машина могла ще літати без поновлення ресурсу протягом трьох років.

Також Таран додав, що за штурвалом перебував досвідчений пілот-інструктор.

Реклама

Залишити коментар