На Буковині є вакансії касирів, продавців та комунальників – Центр зайнятості

Зараз багато хто нарікає на карантин і відсутність роботи, але у Центрі зайнятості запевняють, що є можливості для працевлаштування, було би бажання. А ось охочих працювати – не дуже багато.

Про це йдеться у публікації “МБ“.

Наприкінці квітня на обліку у Чернівецькому обласному центрі зайнятості перебувало понад вісім тисяч безробітних (торік ця кількість становила шість тисяч осіб). Кількість безробітних почала зростати саме у період карантину.

Вакансії у сфері обслуговування заморожені

“Пропозиції роботодавців змінилися, бо вся сфера обслуговування перебуває на карантині. Тому тут вакансій немає, вони всі заморожені, – каже директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. – Загалом у нас на третину зменшилася кількість актуальних вакансій. Та все ж маємо 800 активних вакансій, це ті, які готові приймати робітників. Продовжує працювати комунальна сфера і там потребують працівників”.

У “Чернівцігаз” є 27 вакансій, потребують інженерів, газозварювальників тощо. 32 вакансії є у “Чернівціобленерго”, серед пропозицій електромонтери, контролери. На “Укрзалізниці” є 130 різноманітних вакансій – від вантажників до електрогазозварювальників. Шукають працівників у слідчий ізолятор Чернівців, тут є 26 вакансій: інспектори, кінологи, водії. “Чернівціводоканал” надав нам 26 вакансій. Розпочало працювати підприємство “Аутомотів Україна” і там є 2вакансій монтажників-схемників. Не вистачає персоналу у медичних закладах, це переважно медсестри, санітарки, рентген-лаборанти тощо. Є багато вакансій, які потребують спеціалізованої освіти, але є й такі, на які може піти будь-яка людина після стажування.

Що стосується зарплати, то вона теж є різна. Багато хто пропонує мінімальну зарплату. Але ситуації бувають різні. Роботодавець пропонує мінімальний оклад, але часто до нього додаються різні надбавки, премії. Тому 4700 гривень
не скрізь 4700 гривень.

Водночас у Центрі зайнятості зізнаються, що великої кількості охочих знайти роботу вони не спостерігають.
“Зараз взяття на облік максимально спрощено. Щоби стати на облік, потрібно заповнити лише дві заяви і більше жодних документів, – каже Любов Кожолянко. – Таке спрощення запровадили на період карантину. Тому це не дуже стимулює людей до пошуку роботи. Разом з тим карантин не вічний і доведеться повертатися до якогось заробітку”.

Набирають кадровий резерв

Водночас на комунальних підприємствах пояснюють, вакансії справді є, робітники потрібні, але і тут очікують на закінчення карантину.

“У нас є нестача багатьох працівників, а через карантин багато людей залишилися без роботи. Тому ми хочемо їх залучити до роботи на нашому підприємстві. Але ми зараз набираємо кадровий резерв, – пояснює начальниця управління зв’язків з громадськістю “Чернівцігаз” Вікторія Голодняк. –Через карантин немає доступу до підприємства, ми не можемо проводити співбесіди. Щойно закінчиться карантин, ми готові будемо приймати людей, які направили нам свої резюме. Звісно, надаємо перевагу тим, у кого є спеціалізована освіта, але є різні курси, які дозволяють перекваліфікуватися”.

Роботу у період карантину можна знайти на поштових відділеннях, причому як “Укрпошти”, так і “Нової пошти”. Тут пропонують роботи операторів поштових відділень. На “Укрпошті” зарплата – від 6 тисяч гривень, на “Новій
пошті” обіцяють 9 тисяч гривень.

Чимало вакансій і для продавців. Зокрема у гіпермаркеті “Велмарт” є кілька вакансій продавців та касирів із зарплатою від 6 до 9 тисяч гривень.

Реклама

Залишити коментар