У Давосі розпочалася четверта зустріч радників з нацбезпеки щодо Формули миру в Україні

У Давосі, що знаходиться у Швейцарії розпочалася четверта зустріч радників з нацбезпеки щодо української Формули миру 14 січня. Серед учасників — 81 країна та міжнародна організація. Для порівняння, на попередній зустрічі, що відбувалась на Мальті, було 66.

Про це повідомив Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Зокрема своїх представників у Давос делегували 39 країн Європи, 18 країн Азії, 12 країн Африки, 6 – Південної Америки, 3 – Північної Америки, 2 – Океанії.

На його думку, постійне зростання числа країн, що долучаються до роботи над українською Формулою миру, є хорошим знаком.

“Країни регіонів Глобального Півдня дедалі більше включається в нашу роботу. Це свідчить про розуміння: цей конфлікт у Європі є викликом для всього людства”, — написав Єрмак.

Четверта зустріч радників у Давосі є логічним продовженням третьої зустрічі на Мальті, де були розглянуті перші п’ять пунктів української Формули миру, а саме ядерна безпека, продовольча та енергетична безпека, звільнення ув’язнених і депортованих, зокрема дітей, відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Під час сьогоднішньої зустрічі учасники мають розглянути ще п’ять пунктів української Формули миру:

  • виведення російських військ;
  • відновлення справедливості;
  • екологічна безпека;
  • недопущення ескалації та повторення війни;
  • підтвердження закінчення війни. 
Реклама

Залишити коментар