Двоє буковинців потрапили у шахрайську пастку під час отримання “соціальної допомоги”

Аферисти продовжують розповсюджувати у соціальних мережах, месенджерах оголошення про можливість отримання додаткової грошової допомоги. Громадяни, не перевіривши достовірність інформації, власноруч допомагають шахраям привласнити їхні кошти. Минулої доби в таку шахрайську пастку потрапили двоє жителів Чернівецького району. Загальна сума збитків, завданих заявникам, становить понад 17 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 17 травня, до відділення № 5 (Глибока) Чернівецького райуправління поліції звернулася 34-річна жителька с. Опришени. Заявниця розповіла, що знайшла у месенджері оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла за посиланням та ввела конфіденційну інформацію банківської картки. Після чого отримала сповіщення про перерахування 15840 гривень на невідомий рахунок.

За такою ж схемою аферисти ошукали 36-річного жителя м. Кіцмань. Перейшовши за фішинговим посиланням, чоловік вказав конфіденційну інформацію, яка стосується банківського рахунку, після цього з його картки зникло 1700 гривень.

Відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар