Україна збільшує обсяги експорту молочної продукції

Україна збільшує обсяги експорту молочної продукції, зокрема, і до країн Європейського Союзу.

Про це розповіла начальник управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Олена Дадус під час конференції Milky Forum 2024, передає Міністерство аграрної політики.

Вона наголосила, що українська молочна галузь адаптується та розвивається, вдосконалюється нормативно-правова база відповідно до європейських стандартів і це позитивно сприймається учасниками ринку. Середні та малі виробники розуміють як важливо сьогодні співпрацювати по всьому ланцюжку виробництва: від сировини, разом з переробленням, до готового продукту. 

Зараз понад 90% молока, що надходить на перероблення, виробляють сільськогосподарські підприємства. При цьому якість молока класу «екстра» також зросла і складає більш ніж 40% від переробленого молока.

“Цьому сприяло й те, що з’явились можливості збільшення експорту молочної продукції, зокрема до країн Європейського Союзу. Українські підприємства – експортери мають відповідати критеріям щодо якості готової продукції та сировини. Саме тому актуальним є питання адаптації українського законодавства в молочній галузі до вимог ЄС”, – наголосила Дадус.

Реклама