У «Резерв+» може зʼявитися електронне направлення на ВЛК для обмежено придатних

Міністерство оборони розглядає можливість впровадження у застосунок «Резерв+» функції отримання електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) громадянам зі статусом «обмежено придатний».

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в етері телемаратону «Єдині новини», цитує «Суспільне».

“Хочу привідкрити завісу, ми зараз працюємо і розглядаємо, щоб за направленням на ВЛК не потрібно було фізично іти до ТЦК та СП. Фактично за згодою людини, якщо вона хоче, ми можемо вивантажити це в “Резерв+””, — розповіла посадовиця.

Черногоренко додала, що така функція має розвантажити ТЦК та допомогти уникнути додаткових черг.

Окрім того, вже 18 червня у «Резерв+» з’явиться QR-код, нагадав речник Міноборони Дмитро Лазуткін. Це остаточно прирівняє дані з електронного реєстру «Оберіг» до паперового військового облікового документа. 

За його словами, нині дані в застосунку оновили вже понад 1,6 млн військовозобов’язаних, призовників та резервістів, понад 200 тисяч з них — жінки.

З 18 травня чинності набув оновлений закон про мобілізацію, згідно з яким усі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Зокрема, це можна зробити онлайнчерез застосунок «Резерв+», який доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market

За перші два дні в застосунку «Резерв+» оновили свої військово-облікові дані 260 тисяч чоловіків призовного віку. А загалом там станом на 20 травня авторизувалися вже близько 460 тисяч разів.

Також оновити дані можна офлайн у ТЦК або Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП). Зокрема, якщо це робити через ТЦК, то, окрім витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

Реклама