У Чернівцях поліцейські затримали буковинку, підозрювану в одержанні неправомірної вигоди за вплив на ВЛК

Чернівчанка за винагороду в розмірі 4000 доларів США пообіцяла буковинцю посприяти у вирішенні питання про визначення групи з інвалідності та непридатності до військової служби. Правоохоронці задокументували протиправні дії зловмисниці під час отримання хабаря та вже повідомили їй про підозру у вчиненні злочину.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протиправну діяльність 31-річної жительки обласного центру викрили співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з обласного управління СБУ під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Правоохоронці встановили, що за рекомендацією малознайомих осіб, буковинець із вродженою вадою серця звернувся до чернівчанки, яка за грошову винагороду мала вплинути на рішення медико-соціальної експертизи для визначення групи інвалідності, а в подальшому і на рішення військово-лікарської комісії для зняття із військового обліку. Жінка спілкуючись із чоловіком запевнила, що має знайомих у відповідних лікарських комісіях та за 4000 доларів США пообіцяла посприяти у позитивному рішенні. Частину хабаря, у розмірі 500 доларів США, чернівчанка отримала одразу.

Слідчі буковинської поліції спільно з оперативниками СБУ затримали фігурантку в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України, під час отримання хабаря в розмірі 3500 доларів США.

Наразі правоохоронці вже повідомили затриманій про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України та звернулися до суду з клопотанням про обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар