У Польщі знову висипали українське зерно з залізничних вагонів

У ніч проти 25 лютого на залізничній станції у Котомеж була розсипана українська агропродукція з 8 напіввагонів. Було пошкоджено 160 тонн збіжжя.

Про це повідомило Мінінфраструктури.

Очільник відомства Олександр Кубраков заявив, що українська сторона «сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно з домовленостями з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі».

“Це підтверджено на офіційному рівні – ані зернові, ані кукурудза, ані рапс — не залишається там. Це четвертий випадок вандалізму на польських залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності й безвідповідальності”, — додав він.

Як повідомляє Polskie Radio PiK, йдеться про висипану кукурудзу. До Котомежа приїхали представники місцевої влади та поліції. Нині інформації про зловмисників та причини їхніх дій немає.

ZAXID.NET звернуло увагу, що першою про висипане зерно повідомила Facebook-сторінка фермерського господарства Ojdana, що належить фермеру Губерту Ойдані. Він балотувався на останніх парламентських виборах від проросійської партії «Конфедерація», відомій своїми українофобськими заявами, пише видання.

Зокрема, на цій сторінці, схоже, іронізують, що була «несправність механізму закриття».

«Укрзалізниця» зазначає, що було висипано близько 180 тонн. Компанія наголошує, що буде відповідне звернення до правоохоронців Польщі.

“«Укрзалізниця” фактично щодня фіксує системне псування українських вантажів на території Польщі. Це злочин проти України, який вийшов з-під контролю. І чим довше ситуації буде приділятися з боку Польщі недостатня увага та не ухвалюватимуться відповідні рішення, тим складнішою та неконтрольованою ставатиме ситуація»”, — йдеться у повідомленні.

Реклама

Залишити коментар