Британська розвідка пояснила наслідки успішних українських атак на ВМС росії у Чорному морі

Після успіхів Сил оборони у здійсненні комбінованих ударних атак на військово-морський флот рф у Чорному морі Україна змушує росію підвищувати сприйняття загрози до нових висот.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

“На початку війни з Україною в лютому 2022 року військово-морські сили Росії мали свободу маневрування у всьому Чорному морі, особливо на північному заході. Після успіхів України у застосуванні (методів для нападу – ред.), асиметричних традиційному військово-морського флоту (різноманітні керовані ракети та морські дрони), ВМС РФ неодноразово був змушений переглянути свою схильність до ризику”, – заявили у відомстві.

Зазначається, що Україна змушує росію підвищувати сприйняття загрози до нових висот шляхом комбінованих ударних атак, як на суші, так і у морі, а підрозділи Чорноморського флоту рф передислокувати у східну частину Чорного моря.

У Міноборони відзначили, що нещодавні успішні українські атаки, серед яких потоплення російського ракетного катера «Івановец» та великого десантного корабля «Цезарь Куніков», призвели до звільнення другого командувача Чорноморським флотом рф з початку війни.

“Попри можливості Росії завдавати удари по Україні за допомогою кораблів, очевидно, що російський план для зменшення ризиків проти використання Україною неконвенційних методів ведення війни у морі, не працює”, – додали у відомстві.

У Міноборони також зазначили, що на стратегічному рівні такий український підхід позбавив росіян можливості втручатися у роботу перевезень, що здійснюються її морськими шляхами.

“Після припинення роботи «зернової угоди», Україна, завдяки своїм діям, отримала домінантність у західній частині Чорного моря. Це дало їй можливості збільшити експорт через односторонній гуманітарний коридор, і збільшити до довоєнного рівня обсяги доставок товарів, більших за тих коли діяла «зернова угода»”, – додали у відомстві.

Реклама

Залишити коментар