Кількість підпалів військкоматів у росії за пів року зросла вдвічі – британська розвідка

Кількість підпалів військкоматів у росії за останні шість місяців збільшилась удвічі, що може свідчити про недовіру людей до обіцянки влади не проводити нову хвилю мобілізації.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

“22 січня російська влада повідомила про 220 нападів на військкомати з початку повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року. За даними видання Медіазона, підтверджено 113 атак на військкомати з 26 липня 2023 року. Такі цифри засвідчують збільшення вдвічі підпалів військкоматів у РФ за останні шість місяців”, – заявили у британському відомстві.

Зазначається, що глава Служби зовнішньої розвідки росії сєрґєй наришкін звинуватив тих, хто здійснює підпали, у роботі на Захід.

“Проте збільшення кількості атак, ймовірно, пов’язане з дедалі більшим невдоволенням війною серед російського населення, а особливо тих, кого можуть мобілізувати у разі оголошення другої хвилі мобілізації”, – вважають у Міноборони Британії.

У відомстві також вказують на те, що подальша мобілізація буде суперечити обіцянці президента рф владіміра путіна, яку він дав 14 грудня на щорічній пресконференції, що в країні більше не буде мобілізації.

“Напади (на військкомати – ред.) дуже ймовірно є наслідком недовіри до цієї обіцянки”, – зазначили у Міноборони.

Реклама

Залишити коментар