ЗСУ підтвердили втрату Крохмального у Харківській області та пояснили його значення для фронту

Українські військові відійшли з села Крохмальне у Харківській області на заздалегідь підготовані позиції, де тримають оборону.

Захоплення села з населенням 45 осіб не має ніякого стратегічного значення для фронту, заявив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону у неділю, 21 січня.

За його словами, у Крохмальному до повномасштабного вторгнення проживали близько 45 людей. Під час боїв країна-агресор зруйнувала житлові будинки у населеному пункті. Його захоплення не загрожує сусіднім підрозділам Сил оборони, додав Фітьо.

“Декілька сотнів метрів абсолютно ніякого значення не мають. Це тимчасово. Захисники відійшли на підготовлені рубежі”, — розповів він.

Лінія фронту залишається активною, каже Фітьо. Сили оборони діють, виходячи з найважливішого — захисту життів українських військових.

У Сухопутних військах також пояснили, що російська пропаганда кричить про захоплення кожного метра, щоб показати свої «перемоги» та виправдати величезні втрати на фронті. Тільки з початку місяця росія втратила понад 7000 окупантів у зоні відповідальності ОСУВ Хортиця, додав Фітьо.

Село Крохмальне Куп’янського району Харківської області було окуповане росіянами на початку вторгнення у 2022 році. Під час харківського наступу Сили оборони відбили населений пункт.

Реклама

Залишити коментар