Зеленський розповів про мобілізаційні процеси в Україні

Президент наголосив, що закон про мобілізацію потрібен справедливий і розумний.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, в інтерв’ю телеканалу Channel 4 News.

“Воїни, які були на фронті в найпотужніші та найскладніші часи, заслуговують на справедливість, – на те, щоб їх хтось замінив. Здійснюючи мобілізацію треба людям дати інструмент – щоб вони могли мобілізувати частину суспільства, а потім підготувати – це дуже важливо, підготувати – не кидати їх на полі бою. І в іншому випадку в них буде… шансів менше вижити і це неправильно, зовсім неправильно, тому що це не “м’ясо” – це люди”, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що закон про мобілізацію має бути “розумний і справедливий”

Уся історія про мобілізацію – це насамперед питання справедливості: справедливо замінити, комусь справедливо відпочити, несправедливо обходити, коли хтось за тебе гине… І справедливо, що людина має знати, куди вона йде, на скільки, наскільки її підготують, хто її підготує, – наголосив глава держави.

Зеленський також відреагував на численні повідомлення ЗМІ про нібито втому від війни.

“Коли ми говоримо втома, ми повинні розділяти ось які речі. Втому від війни ми не можемо собі дозволити. В іншому випадку станеться так, що хтось захищає державу. Я говорю не тільки про фронт, це і люди, які працюють, які мають бізнес, які платять податки. Можна втомитися під ракетами це робити, але люди продовжують… Якщо ми втомимося, ми втратимо те, що маємо”, – сказав президент.

Він наголосив, що опускати зараз не можна нікому.

“Можна дозволити собі втомитися ввечері, але вранці доведеться захищати державу, боротися за неї, якщо хочемо її зберегти”, – наголосив Зеленський.

Реклама

Залишити коментар