Шахраї вчергове ошукали чотирьох буковинців на майже 80 тисяч гривень

Цього разу аферисти незаконно заволоділи коштами чотирьох жителів Чернівецької області під приводом отримання грошової допомоги, продажу неіснуючих паливних талонів і ліків в інтернеті, а також отримання пенсійної виплати. Наразі працівники поліції Буковини вживають заходів щодо встановлення та притягнення правопорушників до відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 12 січня, із заявою про вчинення шахрайства до поліції звернулася 44-річна жителька Вижницького району. Жінка розповіла співробітникам поліції, що в одній із соцмереж знайшла оголошення про продаж медичних препаратів і перерахувала на рахунок нібито продавця передоплату  понад 48 тисяч гривень. Однак замовлення заявниця не отримала, а звʼязок з недобросовісним продавцем обірвався.

Цього ж дня із заявою про шахрайство до поліції звернулась 34-річна чернівчанка. Заявниця розповіла, що в одній із соцмереж знайшла оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла за посиланням і ввела конфіденційні дані свого банківського рахунку. У подальшому з її картки зникло майже 6 тисяч гривень.

65-річний житель села Пʼядиківці Чернівецького району повідомив поліцейським, що до його дружини зателефонували невідомі особи та запропонували придбати талони на пальне за зниженою ціною. Відтак, 51-річна дружина заявника самостійно перерахувала невідомому продавцю майже 4 тисячі гривень, а талонів так і не отримала.

Також цього дня жертвою шахрайства став 53-річний житель обласного центру. Чернівчанин розповів, що до нього зателефонувала невідома особа та представилися працівником одного із банків. У подальшому під приводом отримання пенсійної виплати псевдобанкір дізнався необхідну конфіденційну інформацію банківського рахунку буковинця та заволодів майже 10 тисячами гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар