Орбан заявив, що йому невідома площа України для приймання її до ЄС: у МЗС відповіли

Проросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив про “важкі питання”, на які слід відповісти перш ніж розпочати перемовини про вступ України до Євросоюзу

Про це пише Reuters.

Перш за все, Орбана мучить питання, як розпочати перемовини про вступ до ЄС країни, яка перебуває у стані війни.

“Ми не можемо уникнути питання – коли протягом осені у нас будуть переговори в Брюсселі про майбутнє України – чи можемо ми насправді серйозно розглядати членство для країни, почати переговори про вступ з країною, яка перебуває у стані війни”, – сказав політик.

Також його бентежить те, що кількість населення України та площа контрольованої урядом території достеменно невідомі.

“Ми не знаємо, наскільки велика територія цієї країни, оскільки війна все ще триває, ми не знаємо, скільки її населення, тому що вони тікають. Прийняти країну в ЄС, не знаючи її параметрів, це було б безпрецедентно”, – сказав Орбан.

“Тож я думаю, що нам потрібно відповісти на дуже довгі та важкі питання, поки ми не дійдемо фактичного рішення щодо початку переговорів про вступ”, – додав він.

У МЗС обурені заявою Орбана про те, що він “не знає” параметри України.

“Позитивно відзначаємо, що прем’єр-міністр Угорщини турбується про вступ України в Європейський Союз. Інформуємо, що Україна не змінювала своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів”, – написав речник відомства Олег Ніколенко.

28 лютого 2022 року Україна звернулася до Євросоюзу щодо негайного вступу за спеціальною процедурою. 23 червня 2022 року Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС.

У травні прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна має бути готовою до вступу в Європейський Союз через два роки – країна розраховує отримати політичне рішення про початок перемовин щодо вступу вже цього року.

26 вересня очільниця Європарламенту Роберта Мецола заявила, що держави-члени можуть розпочати офіційні переговори з Україною вже в грудні.

Реклама

Залишити коментар