На тимчасово окупованій території Запорізької області рф готується провести мобілізацію: британська розвідка

В указі від 17 квітня 2024 року, підписаному проросійським губернатором Запорізької області, йдеться про те, що Росія готує необхідну інфраструктуру та заходи для призову на військову службу в окупованих Росією районах Запоріжжя.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у щоденному зведенні.

Це буде перший призов у ​​тимчасово окупованій території з моменту її незаконної анексії росією у вересні 2022 року. Цілком ймовірно, що ворог розглядає цей захід як спосіб задовольнити потребу російських збройних сил у додатковому персоналі для підтримки її військових зусиль.

Дія указу, швидше за все, буде обмеженою з огляду на те, що значна частина населення виїхала. Наприклад, у Мелітополі, найбільшому місті Запоріжжя під контролем окупанта, залишилося лише 40% довоєнного населення, і половина з них складається з етнічних росіян, яким пропонують роботу в місті.

Цей указ також є частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях з примусу населення прийняти російське управління. Це також узгоджується зі спробами гарантувати, що жителі мають паспорти рф та голосують на останніх виборах президента агресора. Кремль продовжує проводити невпинну політику русифікації тимчасово окупованих територій України.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар