У Чернівцях зʼявиться вулиця на честь одного з авторів Української Конституції Тараса Кияка

Поіменування однієї з чернівецьких вулиць на честь Тараса Кияка визнається не лише актом самоповаги для чернівчан, але й питанням честі та визнанням його внеску у розвиток міста та національне відродження на Буковині.

Про це інформує BukNews.

Тарас Кияк був видатним українським вченим-мовознавцем, громадським та політичним діячем, який активно сприяв процесу національного відродження та становленню незалежності України в Чернівецькій області.

Разом з іншими видатними науковцями, такими як Леонтій Сандуляк та Олег Панчук, Тарас Кияк символізує період становлення України як незалежної держави в Чернівецькій області. Він поєднував глибокі наукові знання з практичними можливостями їх використання для розвитку нової Української держави.

Вже існує вулиця імені Олега Панчука в Чернівцях, тепер прийшов час для вулиці імені Тараса Кияка. Процес перейменування вулиць вимагає проведення топонімічною комісією та голосуванням депутатів міської ради на сесійній залі міської ради.

Міський голова Роман Клічук підтвердив свій особистий інтерес та зобов’язався взяти під особистий контроль процес перейменування вулиці на честь Тараса Кияка. Ця ініціатива має на меті вшанування видатного чернівчанина та внесення його імені в історію міста.

“Добре, втручуся і в це”, – сказав міський голова.

Довідка:

Тарас Кияк (23 березня 1944, Винники, Львівська область, Україна — 18 січня 2018, Київ, Україна) — український вчений-мовознавець, громадський та політичний діяч, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії та практики перекладу з німецької мови Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка, почесний доктор Інституту придунайських країн та Центральної Європи у Відні, народний депутат ВР II скликання, координатор групи «Конституційний центр», голова міжпарламентської групи «Україна-Німеччина» Верховної Ради України (1995–1998 рр.), один із засновників науково-дослідного Центру буковинознавства, голова Чернівецької обласної організації товариства «Просвіта» (1990–1995 рр.), голова Українського термінологічного товариства (від 2002 року), один із членів-засновників Демократичної партії України (1990–2003 рр.). Кавалер ордена «За заслуги» III ступеня. Автор статті 10 (про мову) Конституції України.

Реклама

Залишити коментар