На Буковині шахраї вчергове ошукали місцевих жителів

За минулу добу псевдобанкірам вдалося ошукати трьох жителів краю. Невідомі особи під приводом допомоги у захисті коштів на банківських картках, шахрайським шляхом заволоділи 125 тисячами гривень буковинок. Наразі співробітники поліції проводять досудові розслідування за всіма фактами шахрайства.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

13 липня, до Чернівецького районного управління поліції звернулася 72-річна чернівчанка та повідомила, що стала жертвою шахрайства. Жінка розповіла поліціянтам про дзвінок від невідомого, який представився працівником служби безпеки банку. Під приводом недопущення несанкціонованого зняття готівки з її банківських рахунків, невідомий дізнався необхідні конфіденційні дані заявниці. Надалі з кредитної картки жінки зникло 50 тисяч гривень.

За такою ж схемою шахраї ошукали 63-річну жительку села Багна Вижницького району та 43-річну жительку села Тисовець Чернівецького району. Потерпілі розповіли співробітникам поліції, що під час спілкування, з нібито працівниками фінансової установи, надали незнайомцям персональні дані та пін-коди для доступу до їхніх банківських рахунків. Таким чином аферисти перерахували з картки пенсіонерки 11 тисяч гривень, а з рахунку іншої буковинки – 64 тисячі гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян поліціянти розпочали кримінальні провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:

  • не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку;
  • не розголошуйте коди, які приходять в СМС-повідомленнях;
  • не довіряйте інформації про заблокування банківської картки чи несанкціонований переказ коштів, перевірте її зателефонувавши на гарячу лінію фінансової установи за номером на звороті вашої картки.
Реклама

Залишити коментар