У Чернівцях судитимуть місцевого жителя, який займався розповсюдженням наркотиків

Співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з Чернівецького районного управління поліції викрили протиправну діяльність 42-річного жителя обласного центру. Чернівчанин збував наркотичний засіб на території місцевої громади. За цим фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Проводячи досудове розслідування, поліціянти на початку лютого поточного року задокументували декілька фактів збуту 42-річним чернівчанином таблеток білого кольору з надписом «Subutex». Чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронців та був засуджений за скоєння майнових злочинів.

Поліціянти затримали чоловіка в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці вилучили сумнівні пігулки та направили для проведення експертиз до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Відповідно до висновків експерта надані на дослідження таблетки білого кольору, містять у своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено – бупренорфін.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом відносно зловмисника скерували до суду.

Фігуранту інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, тобто у незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів.

Чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реклама