У росії фсб допитала ще одного заступника шойґу — розвідка Британії

Британська розвідка заявила, що російська фсб допитала першого заступника міністра оборони росії руслана цалікова у справі про корупцію в міністерстві.

Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, опублікованому у середу, 1 травня.

Розвідники зазначили, що до розслідування справи заступника міністра оборони росії тімура іванова, ймовірно, був втягнутий більш високопоставлений перший заступник міністра сєрґєя шойґу руслан цаліков.

У Міноборони Британії зауважили, що цалікова називають «покровителем» іванова. Він фактично є третьою особою у Міністерстві оборони рф після міністра сєрґєя шойґу та начальника Генерального штабу валєрія ґєрасімова.

цаліков, як і іванов, має давні зв’язки з шойґу. Він працював під його керівництвом в Міністерстві з питань цивільної оборони та надзвичайних ситуацій, а потім пішов за ним спочатку в губернаторство Московської області, а у 2012 році – у Міноборони росії.

У розвідці припускають, що розслідування щодо іванова може зачепити й міністра фінансів росії антона сілуанова, адже деякі джерела кажуть, що будівельні агентства міністерства побудували будинок для сілуанова.

Розвідка Британії додала, що корупція вже давно є проблемою Міноборони рф. У 2019 році головний військовий прокурор валєрій пєтров заявив, що корупція є «практично коренем більшості проблем у правовій державі».

До слова, 23 квітня Слідчий комітет рф заявив, що іванова затримали за підозрою в отриманні хабаря.

24 квітня його відправили до СІЗО, висунувши обвинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 6 ст. 290 КК рф (одержання хабаря в особливо великому розмірі).

4 квітня 2023 року УП повідомляла, що дружина іванова під час розв’язаної рф повномасштабної війни проти України відпочивала на гірськолижному курорті Куршевель у Франції. У Фонді боротьби з корупцією алєксєя навального розповідали, що подружжя іванових витрачало мільйони доларів, маючи палаци, коштовності та «багато інших атрибутів корупції, які не відповідають офіційним доходам людини, яка відповідає за фінанси».

тімур іванов був заступником шойґу з 2016 року. Перед цим він три роки очолював акціонерне товариство Оборонбуд, яке було підпорядковане міністерству.

У британській розвідці вважають, що арешт заступника міністра оборони рф тімура іванова є найсерйознішим скандалом, який відбувся у російському відомстві з моменту відставки міністра оборони анатолія сєрдюкова в листопаді 2012 року.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар