Минулої доби на Буковині аферисти ошукали п’ятьох місцевих жительок

Аферисти продовжують користуватися довірливістю громадян та збагачуватися їхнім коштом. Лише за минулу добу шахраї ошукали п’ятьох буковинців. Поліціянти за всіма фактами розпочали кримінальні провадження. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 27 червня, до поліції звернулася 47-річна чернівчанка із заявою про шахрайство. Під приводом отримання грошової допомоги, жінка перейшла за фішинговим посиланням та втратила понад 6 тисяч гривень. А 78-річна жителька Чернівців, довірившись псевдобанкіру, позбулася майже 1500 гривень.

Ще однією жертвою шахрайства стала 55-річна жителька обласного центру. Під час подання заявки в інтернет-банкінгу на отримання іноземної валюти, жінці надійшов дзвінок з невідомого номеру, який вона відхилила. Надалі її електронний кабінет в застосунку банківської установи заблокувався, а з рахунку зникло понад 180 доларів США.

Також цього дня 36-річна чернівчанка та 41-річна жителька Вижниччини потерпіли від аферистів. Шахраї ошукали буковинок на 13 та 18 тисяч гривень, які були перераховані за покупки в інтернеті.

За всіма фактами співробітники поліції розпочали кримінальні провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудові розслідування тривають.

Поліціянти наголошують краянам ніколи та ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація, що стосується карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-коди та CVV-коди, а також паролі, що надходять в SMS-повідомленнях. Якщо вам телефонують та просять уточнити ці дані – це шахрайство.

Співробітники поліції закликають суворо дотримуватись правил користування карткою, не надавати жодної інформації по карткові рахунки третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи.

Реклама

Залишити коментар