Минулої доби аферисти ошукали двох чернівчанок на суму понад 140 тисяч гривень

Дізнавачі поліції за вказаними фактами розпочали кримінальні провадження та проводять оперативні заходи, щодо встановлення осіб причетних до цих правопорушень. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

2 червня, до співробітників Чернівецького районного управління поліції надійшло повідомлення від 40-річної жительки обласного центру про те, що невідома особа незаконно заволоділа її 40560 гривень.

Зі слів жінки, до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником банку та повідомив, що її картка заблокована. Співрозмовник запропонував зберегти кошти та перерахувати їх на інший рахунок. Чернівчанка довірилася та власноруч перерахувала всі заощадження на картковий рахунок наданий псевдобанкіром.

Цього ж дня ще однією жертвою інтернет-шахрайства стала 31-річна жителька Чернівців. Заявниця розповіла співробітникам поліції, що під приводом онлайн-працевлаштування на одному із сайтів перейшла за посиланням. Надалі жінка, виконуючи підказки, перерахувала майже 100 тисяч гривень зі своїх банківських рахунків на віртуальний рахунок аферистів.

За вказаними фактами поліціянти розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції Буковини закликають жителів краю бути обережними. Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців спілкуючись через телефон. Під час пошуку роботи користуйтеся лише перевіреними вебсайтами, а також читайте відгуки користувачів.

Реклама

Залишити коментар