Зеленський зустрівся з главою МОК: говорили про можливість Олімпіади в Україні

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом. Зустріч відбулась в Києві.

Про це повідомили в прес-службі президента.

Зеленський привітав Томаса Баха з проведенням безпечних та успішних Олімпійських ігор та подякував за підтримку українського спорту.

Також президент України поінформував президента МОК про те, що Україна має намір стати господарем зимових Олімпійських ігор.

«Томас Бах привітав цю ініціативу, враховуючи чудові спортивні традиції України, а також побачивши надзвичайно вражаючу презентацію сучасної спортивної інфраструктури країни», — йдеться в повідомленні.

У вересні 2020 року міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив, що Зеленський поставив перед урядом завдання — домогтися проведення Олімпіади в Україні. За його словами, для цього потрібна матеріально-технічна база.

Пізніше Зеленський знову озвучив амбіцію провести змагання. На його думку, проведення Олімпіади матиме символічне значення і також приверне іноземних туристів у країну.

«Нам потрібен спортивний „Оскар“, нам потрібна мета», — казав тоді він.

На Олімпіаді-2020 в Токіо Україна посіла 44-те місце в медальному заліку, здобувши 19 нагород: одне золото, шість срібних і 12 бронзових нагород. На Паралімпійських іграх українські спортсмени посіли шосте місце в медальному заліку, а за кількістю завойованих нагород — п’яте. Вони здобули 98 нагород: 24 золоті, 47 срібні і 27 бронзових медалей.

Реклама

Залишити коментар