Психолог розповіла про взаємозв’язок між якістю доріг і настроєм людей

Українці проводять в дорозі чимало часу, тому якість доріг прямо впливає на їх настрій. Про це у коментарі УНН розповіла психолог Світлана Григель.

“Українці їздять дорогами у подорожі, у відрядження, на роботу. Пересування розбитими і розбомбленими дорогами, які роками не ремонтувалися, провокують злість, напругу, поганий настрій і негативні емоції відповідно.

Візьмемо, для прикладу, Київ. Люди їздять на роботу щодня. Початок робочого дня задає темп і настрій на весь день. Якщо я водій і я їду по гарній дорозі – звичайно, що я отримую задоволення, я приїду на роботу із посмішкою, менш втомлена і відчуватиму себе більш комфортно. Проїжджаючи ту саму відстань по розбитій дорозі, я приїду на робоче місце роздратована, а мені ще треба працювати цілий день. Тому взаємозв’язок між якістю доріг і настроєм людини очевидний”, – сказала вона.

Якісні дороги – це не лише про інфраструктуру, а й про повагу людей до влади, каже Григель.

“Активне будівництво доріг продукує у людей повагу до держави і можновладців, які їх будують. Це наближає нас до цивілізованої країни. Якщо влада робить наше пересування дорогами комфортним – це свідчить про її турботу про співвітчизників. Натомість, відсутність нормальних доріг провокує злість і нарікання на владу. Тому добре, що в Україні іде будівництво доріг”, – додала вона.

Реклама

Залишити коментар