У Чернівецькій області поліціянти будуть чергувати на Вербну неділю поблизу церков

У Чернівецькій області цієї неділі, 25 квітня правоохоронці чергуватимуть поблизу церков, де відзначатимуть свято Вербної неділі.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в області.

Зазначається, що святкові богослужіння з цієї нагоди відбудуться приблизно в 530 храмах на території Чернівецької області та охоплять понад 50 тисяч прихожан.

У поліції нагадали також, що для того, щоб уникнути масового інфікування COVID-19, священнослужителям і громадянам необхідно дотримуватися елементарних правил проведення культових обрядів і богослужінь в умовах карантину.

Поліцейські звертаються до буковинців із проханням враховувати рекомендації Офісу Президента України, Кабінету Міністрів та Міністерства охорони здоров’я щодо безпечного проведення святкових богослужінь. Зокрема:

  • у приміщенні культової споруди використовуйте захисні маски чи респіратори, що прикривають рот і ніс;
  • на прилеглій до храму території дотримуйтеся дистанції 1,5 метра (у випадку дотримання дистанції дозволяється не вдягати захисну маску);
  • мінімізуйте фізичні контакти (рукостискання, обійми, поцілунки);
  • по можливості, йдіть освячувати вербу по одному представнику від сім’ї.

“Зважаючи на велику кількість релігійних заходів, поліцейські Чернівецької області 25 квітня нестимуть службу в посиленому режимі. Щоб святкові богослужіння відбулися безпечно, до охорони правопорядку залучено достатню кількість працівників поліції та військовослужбовців Національної гвардії”, – йдеться у повідомленні пресслужби.

Реклама

Залишити коментар