РосЗМІ заявили про спробу ЗСУ буцімто атакувати Курську АЕС: Україна спростувала

На росії заявили, що неподалік Курської атомної електростанції у місті Курчатов здійнялася пожежа. Це нібито наслідки спроби вдарити по АЕС, а втім, в Україні ці заяви назвали «брехливими». 

Про це пишуть російські пропагандистські Telegram-канали Mash та Shot.

Пропагандистський ресурс Mash стверджує, що російська протиповітряна оборона вразила «французьку авіабомбу» і вона нібито впала за 5 кілометрів від станції. Там виникла пожежа.

Shot заявив про чотири спроби вдарити. Окрім того, росЗМІ пишуть, що у бік Курчатова буцімто могли скерувати український дрон «Паляниця».

Водночас на Курській АЕС запевнили, що станція працює у штатному режимі. 

Очільник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко наголосив, що росіяни «вкинули брехливу інформацію» про нібито удар по Курській АЕС з HIMARS. 

“Звісно ж, що ніхто не бив по АЕС, у цьому немає жодної доцільності. росіяни показують якусь пожежу в Курчатові і на відео є вибух на землі. До чого тут обстріл АЕС? Вона далеко”, — пояснив Коваленко.

Губернатор Курщини алєксєй смірнов теж спростував інформацію про те, що вибухи мають стосунок до Курської АЕС. За його словами, у районі Курчатова нібито збили український безпілотник, а внаслідок його падіння сталися вибухи в господарській споруді.

Реклама

Залишити коментар