За підробку та використання фальшивого водійського посвідчення судитимуть чоловіка

Житель Рівненщини придбав бланк посвідчення водія, до якого вніс свої анкетні дані та використовував підроблений документ під час керування автомобілем. Поліціянти зібрали неспростовні докази вини чоловіка та скерували обвинувальний акт до суду. За вчинене йому загрожує до двох років обмеження волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

22 квітня цього року у місті Сторожинець співробітники сектору реагування відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції зупинили автомобіль, під керуванням 41-річного жителя Рівненської області. Під час перевірки документів кермувальник надав поліціянтам посвідчення водія, яке мало явні ознаки підробки. Для документування правопорушення на місце інциденту прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення поліції, яка вилучила сумнівний документ та відправила для проведення експертизи.

В процесі слідства дізнавачі поліції з’ясували, що чоловік придбав на ринку у Сторожинці сувенірний чистий бланк посвідчення водія. Відтак, порушник за допомогою комп’ютерної техніки вніс свої анкетні дані чим здійснив підробку офіційного документа. Надалі фігурант використовував фальшиве посвідчення під час керування транспортним засобом.

Відповідно до висновку експерта, вказане водійське посвідчення не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку оригінального документа, що перебуває в офіційному обігу на території України.

Дізнавачі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснювала Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар