У рф скасували традиційний марш на 9 травня: британська розвідка

У росії скасували традиційну ходу «Безсмертного полку» до 9 травня. Імовірно, Кремль побоюється, що масові заходи можуть стати місцем прояву невдоволення через війну в Україні.

Про це йдеться в звіті Міноборони Великобританії згідно даних розвідки.

Отже в росії скасували марші «Безсмертного полку», а натомість запропонували своїм громадянам розвішувати портрети загиблих родичів на автомобілях та у громадських місцях у період з 1 до 11 травня.

Крім того, у п’яти областях РФ – Брянській, Псковській, Білгородській, Рязанській та Курській – скасували паради до 9 травня. Імовірно, влада країни-агресорки побоюється можливих атак українських безпілотників. Це пов’язують із тим, що в минулому році за тиждень до 9 травня над Кремлем вибухнув невідомий безпілотник, а росія звинуватила в цьому Україну. 

Це вже другий рік, коли скасовують марш «Безсмертний полк» і з безпекових міркувань згортають паради до Дня перемоги. Цього року Дню перемоги передує інавгурація Путіна, що відбудеться 7 травня. На рішення російського керівництва також могли вплинути потенціал для протестів і висловлення невдоволення війною проти України

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар