Зеленський заявив, що системам Patriot зараз місце в Україні

Президент України Володимир Зеленський, говорячи про необхідність захисту українських міст, зокрема Харкова, який росія почала щоденно атакувати авіабомбами, наголосив, що системам ППО Patriot зараз місце в Україні.

“Цілком очевидно, що наявних у нас, в Україні, засобів ППО не вистачає – і це очевидно для всіх наших партнерів. І світ нарешті має почути цей біль, якого російські терористи завдають Харкову, завдають Куп’янську, містам Донеччини, Запоріжжю, Сумщині, багатьом іншим нашим українським громадам… Є системи ППО у світі, які можуть допомогти. Потрібна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні”, — заявив Зеленський під час відеозвернення 7 квітня.

Президент подякував країнам, які вже допомогли, та наголосив, що бути активними у пошуку можливостей захистити українське небо — це персональна відповідальність українських дипломатів, які працюють за напрямками та країнами, де є необхідні системи.

“Зараз „петріотам“ місце саме в Україні, щоб згодом не довелось їх застосовувати щонайменше по всьому східному флангу НАТО”, — підсумував Зеленський.

Реклама