Україна по всьому світу шукає енергообладнання, щоб замінити своє пошкоджене — міністр

Україна шукає необхідне енергетичне обладнання по всьому світу — зокрема в сусідніх країнах — для заміни свого пошкодженого обладнання. Також Україна потребує вдосконаленої протиповітряної оборони, щоб уникнути відключень електроенергії влітку.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю Bloomberg.

За його словами, українська влада досі не може точно оцінити масштаби збитків, завданих енергетиці України, оскільки багато об’єктів досі в руїнах і до них складно дістатися. Але збитки вже вимірюються мільярдами гривень, наголосив Галущенко.

Українські посадовці відзначили, що вже постраждало 6 ГВт електроенергії, що втричі більше, ніж Україна планувала імпортувати у своїх західних союзників цієї зими.

Галущенко зазначив, що Україна шукає необхідне енергетичне обладнання по всьому світу для заміни свого пошкодженого, але це може бути марним, якщо держава не матиме достатньо засобів протиповітряної оборони та ракет до них.

У цьому ж інтерв’ю міністр енергетики заявив, що нова хвиля російських атак на українську енергосистему не зможе призвести до масованих відключень електроенергії, як у 2022 та 2023 роках. Але, залежно від ситуації в липні та серпні, споживачів проситимуть максимально економити електроенергію.

Галущенко також підтвердив, що Україна не виключає підвищення тарифу на електроенергію для населення.

Реклама