СБУ повідомила про підозру російській пропагандистці сімоньян

Українські правоохоронці повідомили про підозру головній редакторці російського пропагандистського телеканалу Russia Today марґаріті сімоньян, яка закликала вбивати українських дітей.

Про це повідомили в Службі безпеки України та Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, вона з 2014 року підтримує війну росії проти України та виправдовує воєнні злочини росіян. У грудні 2023 року вона публічно закликала до масового вбивства українських дітей та мешканців західних регіонів України.

Крім того, вона неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України та поширювала кремлівські наративи на власному Telegram-каналі.

Правоохоронці також встановили, що вона, користуючись своєю медійною популярністю на російському телебаченні, організовує телевізійні суспільно-політичні шоу, а також сама бере в них участь. Зокрема, йдеться про програму іншого російського пропагандиста владіміра соловйова.

Їй повідомили про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 2 ст. 442 (геноцид);
  • ⁠⁠ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зазначимо, торік у березні пропагандистці вже повідомили про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар