Поліціянти Буковини скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка за використання підроблених документів

Житель Вижницького району придбав фальшиве посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та використовував їх під час керування автомобілем. Поліцейські відділення поліції №1 (м. Путила) Вижницького РВП зібрали беззаперечні докази вини чоловіка та завершили досудове розслідування. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У листопаді минулого року в адміністративних межах села Яблуниця співробітники поліції зупинили за порушення Правил дорожнього руху автомобіль “Mitsubishi” під керуванням 28-річного жителя Вижницького району.

Під час перевірки документів кермувальник надав поліцейським посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, які мали явні ознаки підробки. Для документування правопорушення на місце інциденту прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення поліції, яка вилучила сумнівний документ та відправила для проведення експертизи.

У ході досудового розслідування дізнавачі відділення поліції №1 (м. Путила) Вижницького РВП з’ясували, що чоловік у серпні минулого року замовив в інтернеті підроблене посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і використовував його під час керування автомобілем.

Відповідно до висновку експертизи, водійське посвідчення не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку оригінального документа, що перебуває в офіційному обігу на території України, а автомобіль з номерними знаками зазначеними у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу – не реєструвався.

Транспортний засіб вилучено.

Наразі поліцейські завершили досудове розслідування та скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 (Види співучасників), ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснювала Вижницька окружна прокуратура.

Реклама

Залишити коментар