Шевченківський районний відділ “Центру пробації” шукає волонтерів для співпраці та реалізації інформаційних проєктів

Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про пробацію”, що визначив організаційно-правові засади для створення пробації  України.

Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

Впровадження пробації в Україні – це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

У розрізі видів покарання у Шевченківському районному відділі відбувають покарання 23 – засуджених до громадських робіт, 30 – засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, 2 – притягнутих до адміністративної відповідальності у вигляді громадських робіт та 5 – до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно – корисних робіт, 142 – звільнених від відбування покарання з випробуванням, 6 – засуджений до покарання у виді виправних робіт, 64 – засуджених до покарання у виді штрафу.

Від початку року на виконання до уповноваженого органу з питань пробації надійшло 10  ухвал про складання досудової доповіді.

Впродовж року до структурного підрозділу пробації надійшло 55 повідомлень-запитів від установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), із них: 55 – щодо можливості проживання за обраним засудженим місцем проживання; 2 – можливості працевлаштування.

Клієнтами пробації є: обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

  ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області
Начальник відділу: Прищепа Микола Миколайович

Контактні дані: поштова адреса: вул.Українська, 39, м.Чернівці, 58000 тел.: 050-547-92-55 електронна скринька: [email protected]
Графік роботи: понеділок – четвер: 08:00 – 17:00 п’ятниця: 08:00 – 15:45 обідня перерва: 12:00 – 12:45 вихідний: субота, неділя
Реклама

Залишити коментар