У Силах оборони розповіли, скільки військових тримає росія біля північних кордонів України

росія тримає на північних кордонах поблизу України військовий контингент чисельністю 19 тисяч осіб, повідомив в ефірі телемарафону речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх.

За словами речника, у межах кордону Сумської та Чернігівської областей з боку рф зосереджено близько 19 тисяч осіб контингенту російських військ.

“Цей показник не змінювався вже протягом кількох місяців, тому говорити про те, що є ознаки створення ударних угруповань з боку ворога не доводиться. Це контингент, який можна схарактеризувати як війська прикриття кордону, це не ударна сила, яка спроможна здійснити прорив бойових порядків наших військ. Тому ще раз кажу – це не є ознакою створення ударного угрупування військ”, – сказав Повх.

За його словами, “ворог на цьому напрямку використовує ствольну артилерію, 120-мм міномети, FPV-дрони та час від часу застосовує авіацію”.

“На даний час можна говорити про те, що ворог більшою мірою веде турбучуюий вогонь”, — зазначив речник.

За його словами, Сили оборони, які знаходяться на лінії кордону, “пильно несуть службу, запобігають спробам проходу ворожих ДРГ”.

“Контроль над державним кордоном є постійним”, – запевнив Повх.

Реклама

Залишити коментар