У польському Дорогуську місцева влада заборонила знову блокувати кордон

У Польщі місцева влада Дорогуська не погодила нову акцію протесту, яку організовували польські перевізники на кордоні з Україною. Водії вирішили звертатися до суду.

Про це пише польське RMF24.

Як зазначається, перевізники подали заявку на дозвіл чергової акції протесту. Вона мала б розпочатися наступного понеділка, 18 грудня. Новий протест повинен був мати точно такий самий вигляд, як і попередні. 

Проте очільник Дорогуська Войцех Сава не погодився на це. Він пояснив відмову законодавчим положенням і тим, що протест вдарив по підприємцях, робітниках та інших соціальних групах, які залишилися без роботи.

Перевізники заявили, що оскаржать це рішення в суді, а також подадуть нові заяви на протести в інших місцях.

До слова, після обіду 11 грудня глава Мінінфраструктури Олександр Кубраков заявив, що на кордоні Польщі та України зняли блокаду з руху вантажівок через пункт пропуску «Ягодин — Дорогуськ».

Блокування цього найбільшого вантажного пункту пропуску тривало понад місяць.

Згодом польські перевізники знову заблокували пункт пропуску «Ягодин — Дорогуськ». На дорозі з польського боку поставили вантажівку з причепом, яка нібито зламалася. Утім, голова Міністерства інфраструктури України Сергій Деркач розповів, що цю вантажівку, якою польські перевізники хотіли знову заблокувати пункт пропуску, об’їжджають іншою дорогою.

Реклама

Залишити коментар