Україна виробляє десятки аналогів шахедів на місяць — Камишін

Україна запустила серійне виробництво аналога іранського дрона-камікадзе Shahed-136 на державному заводі. За місяць Україна випускає десятки шахедів.

Про це заявив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на зборах Європейської бізнес-асоціації, повідомляє Forbes Україна.

За його словами, зараз оборонна сфера робить значний внесок в економіку країни та у майбутньому повинна стати її головним сектором.

“Починаючи з того, що називають „українським шахедом“, ми не кажемо назву цього продукту, але вийшли на серійне виробництво його і зараз (виробляємо) десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які ми раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри”, — зазначив він.

Камишін зауважив, що кратне збільшення виробництва не завжди задовольняє уряд.

“Нас задовольняє десятикратне зростання і більше. У нас по багатьох напрямах є таке зростання”, — наголосив міністр.

За його словами, що наразі не йдеться про інтеграцію бізнесу з Укроборонпромом, оскільки державні заводи працюють, а інвестори розвивають приватний сектор.

“Сьогодні чимало дронових компаній побачили можливість на одному з державних заводів знайти ті ресурси, які вони не можуть знайти самі собі окремо”, — сказав Камишін.

Він навів приклад, коли сервісний центр на держзаводі допомагає приватним невеликим дроновим компаніям. Це приклад того, як держава своїм ресурсом допомагає розвиватись.

“У цьому плані „український шахед“ з’явився саме на державному заводі”, — підсумував міністр.

Реклама

Залишити коментар