У штабі оборони Румунії заявили про готовність збивати російські дрони

Заступник начальника штабу оборони Румунії Георгіца Влад заявив, що армія готова за необхідності збивати російські дрони

Про це повідомляє Digi24.

Румунія розмістила в районі дельти Дунаю близько 600 військовослужбовців та радіолокаційні системи.

“Ми розгорнули декілька радарів, у нас активована система оборони й ми обговорили із союзниками у НАТО рішення для того, щоби протистояти російській агресії”, – сказав заступник начальника штабу оборони Румунії, генерал Георгіца Влад.

У штабі оборони також відповіли на запитання, чи буде Румунія застосовувати свою ППО проти російських безпілотників.

“Залежно від рівня загрози ми готові застосувати усі наявні військові засоби для захисту території Румунії”, – сказав генерал Георгіца Влад.

Нагадаємо, у ніч на 4 вересня росія масовано атакувала БПЛА “Shahed” південь України.

За даними українських прикордонників, дрони-камікадзе виробництва Ірану впали і здетонували також на території Румунії — країни, яка є членом НАТО.

Про це заявляв, зокрема, представник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Повітряні сили України повідомили, що вночі було збито 23 із 32 шахедів, влучання зафіксовано в Одеській і Дніпропетровській областях. росія знову цілилася по інфраструктурі Ізмаїльського району Одеської області, який межує з Румунією.

У Міноборони Румунії спочатку «категорично спростували» інформацію про падіння уламків. За даними міністерства, засоби нападу, використані рф, “жодного разу не створювали прямих військових загроз національній території або територіальним водам Румунії”.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба після цього заявив, що Україна має фотодокази падіння шахедів на території Румунії.

6 вересня міністр національної оборони Румунії Ангел Тілвер визнав, що частини запущеного росією по Україні дрона впали на території його країни. Того ж дня Бухарест почав розслідування і повідомив про інцидент Північноатлантичному альянсу. Президент Румунії Клаус Йоганніс назвав падіння уламків “серйозним порушенням суверенітету”.

Країни-члени НАТО висловили «рішучу солідарність» із Румунією, їхню заяву опублікував посол Румунії при НАТО Дан Некулеску.

Однак генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 7 вересня заявив, що Альянс не бачить жодних ознак навмисної атаки росії на Румунію.

Реклама

Залишити коментар