Міністр оборони Румунії підтвердив падіння частин російського дрона на території країни

Міністр оборони Румунії Ангел Тілвар підтвердив, що частини російського безпілотника впали на румунську територію після того, як дрон націлився на український порт.

Про це він сказав у коментарі CNN.

За даними румунської філії CNN, уламки російського безпілотника знайшли в районі Плауру в повіті Тулча.

“Видно, що за досить короткий проміжок часу була серія атак, які росія здійснила по українських портах і складах, тому я вважаю важливим посилити заходи пильності. У нас буде більше спостережних пунктів, більше патрулів, і при цьому наше обладнання, яке технічно може охопити територію, продовжує працювати й перебуває у стані підвищеної уваги”, — сказав міністр.

Раніше цього тижня Міністерство оборони Румунії заперечило, що частини російського безпілотника впали на румунську сторону Дунаю. А президент Румунії Клаус Йоганніс стверджував, що “жодна частина безпілотника чи інші частини будь-якого пристрою” не досягли меж країни.

“Я перевірив абсолютно все і можу заспокоїти населення. Нічого не досягло Румунії. Але так, ми стурбовані, оскільки ці атаки відбуваються на дуже короткій відстані від румунського кордону”, — сказав президент.

Він запевнив, що держава «напоготові», і додав, що зараз Румунія має гарантії безпеки, найсильніші в історії країни.

Реклама

Залишити коментар