У Чернівецькому видавництві вийшла книжка про звірят, що вимушено покинули свій рідний дім

З початком повномасштабного російського вторгнення українська блогерка й письменниця Юлія Олефір разом із двома маленькими синами переїхала до  литовського містечка Ріетавас. Знайома попросила її вигадати невелику дитячу історію про війну. Так і з’явилась казочка про єнотиків Морсика й Лютика, що разом із мамою покинули свій дім через сильний ураган.

“Не маючи жодної книги українською, – розповідає Юлія Олефір, – я почала читати цю історію старшому сину на ніч. Він був у захваті! Тож я продовжила вигадувати нові й нові пригоди єнотиків, а син із нетерпінням чекав на наступну частину. Так і зібрався рукопис «Казковий ліс. Пригоди єнотів-бешкетників”.

А вже незабаром ця дебютна книжка авторки з ілюстраціями Ріти Нільсон побачила світ у дитячому арт-видавництві «Чорні вівці».

“У час цієї страшної війни, – говорить головна редакторка «чорних овечок» Христя Венгринюк, – нам надіслали рукопис про єнотиків. Читаючи його, я безперервно усміхалася, а завершивши, зрозуміла: це саме те, що зараз потрібно діткам. Книжка сповнена не лише пригод, веселощів, кумедних героїв, але й затишку, світла і навіть того, що ми проживаємо з 24 лютого 2022 року…”. 

На думку авторки Юлії Олефір, книжка важлива для українських дітей саме зараз, адже вона несе віру в перемогу добра над злом – те, що усім нам неймовірно потрібно. Свідченням цьому стала й увага майбутніх читачів до нового видання. За три тижні передпродажу дебютної книжки української авторки вдалося реалізувати більше, ніж чверть тиражу. 

Довідка про авторку:

Юлія Олефір народилась 17.10.1983 року. Своє дитинство провела на Полтавщині, де закінчила з відзнакою звичайну сільську школу. Вищу освіту отримала в Національному Фармацевтичному університеті міста Харкова і майже 10 років працювала за спеціальністю. Але мрія писати не покидала Юлію з самого дитинства. Вона писала вірші з 11 років і видала 4 збірки, періодично публікувала свої короткі розповіді у фармацевтичних журналах і соціальних мережах. На створення дебютної дитячої книжки письменницю надихнули її діти, які стали прототипами головних героїв видання «Казковий Ліс. Пригоди єнотів-бешкетників». Юлія впевнена, що саме в дитячій літературі віднайшла своє покликання. Казки дозволяють їй залишатися дитиною в душі і краще розуміти своїх синів. Письменниця зізнається, що мріє написати книгу, яка увійде у світову історію дитячої літератури.

Реклама

Залишити коментар