У розвідці Британії пояснили, для чого російська армія використовує мотоцикли на фронті

Від початку 2024 року рф збільшила використання легких транспортних засобів, «таких як всюдиходи та мотоцикли підвищеної прохідності, для перевезення особового складу на передову та проведення атак на українські позиції, особливо у нічний час», йдеться у повідомленні Міністерства оборони Британії.

У розвідці кажуть, що у листопаді 2023 року “президент Росії влдімір Путін особисто оглянув нещодавно придбані китайські всюдиходи Desertcross 1000-3 від компанії Odes Industries”. Повідомляється, що росія закупила понад 2100 таких автомобілів».

За даними британської розвідки, “цілком імовірно, що російські війська все частіше вдаються до використання легших і швидших транспортних засобів для проведення розвідки українських оборонних позицій, щоб забезпечити подальшого ураження з використанням артилерії, FPV-дронів або дронів-камікадзе”.

“Однак, жертвуючи бронею та вогневою міццю заради підвищення мобільності, легкі машини набагато вразливіші, ніж їхні броньовані аналоги, для цілої низки систем озброєння. Українські FPV-дрони вже продемонстрували свою здатність ефективно вражати такі легкі машини”, – зазначають у Міноборони Британії.

Реклама