Зеленський пояснив, чим зумовлені санкції проти букмекерів

Президент Володимир Зеленський заявив, що останній запроваджений пакет санкцій від РНБО, куди ввійшли зокрема і букмекерські компанії, є ґрунтовно пропрацьованим і закриває схеми «на десятки мільярдів».

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

“Є наш новий санкційний крок проти фізичних та юридичних осіб, повʼязаних із державою-злом. Відповідний указ оприлюднений. Це понад 280 компаній і 120 людей, які через схеми з гральним бізнесом працювали проти України, виводили кошти з нашої держави та фінансували різні російські комбінації”, — сказав Зеленський.

Він наголосив, що рішення готувалося певний час, ґрунтовно пропрацьоване і закриває схеми «на десятки мільярдів».

“І це не останнє таке рішення. Україна захищатиметься всюди. І всіма цивілізованими засобами”, — додав президент.

10 березня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про запровадження економічних санкцій на 50 років стосовно 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких букмекерські компанії, зокрема зареєстрована в Україні компанія Parimatch.

У ніч проти 11 березня Parimatch Ukraine опублікувала відкрите звернення до президента, де наголосила, що до компанії жодного разу не надходили запити від СБУ щодо роз’яснень зупинки франшизи в росії.

“Контакти зі співробітниками СБУ мали лише формат погроз, залякування і вимагання. Ми просимо доручити перевірити інформацію, яка була сфальсифікована під час ухвалення рішення РНБО, та здійснити відповідні дії щодо всіх неправомірних порушень з боку СБУ”, — йдеться у повідомленні компанії.

Там заявили, що готові до публічного обговорення та відповідей на всі питання медіа і правоохоронних органів, а також — до захисту своєї позиції в суді.

Представники компанії наголосили, що відносини з російським ринком вони остаточно розірвали рік тому.

Реклама

Залишити коментар