США запровадили санкції проти скабєєвої, пасічника, російських міністрів і губернаторів

Державний департамент США у межах санкційного пакета до річниці повномасштабного вторгнення в Україну оголосив про візові та фінансові обмеження проти низки російських фізичних та юридичних осіб.

У санкційному переліку наведені імена низки очільників федеративних одиниць Росії, дев’ять міністрів (зокрема, міністр з надзвичайних ситуацій алєксандр курєнков і міністр цифрового розвитку маскут шадаєв).

Обмеження запровадили, серед іншого, проти пропагандистки ольґі скабєєвої, ватажка терористичної маріонетки рф “лнр” леоніда пасічника, батальйону бойовиків “Спарта” і батька його померлого засновника владіміра жоги, якого у травні 2022 року особисто приймав владімір путін.

Фінансові санкції накладені на низку компаній, що працюють у секторі оборони росії, а також допомагають їй ухилятись від уже запроваджених санкцій.

Крім того, Державний департамент оголосив про запровадження візових обмежень для 1219 російських військових, включно з офіцерами, за дії, що загрожують або порушують суверенітет, територіальну цілісність або політичну незалежність України.

Реклама

Залишити коментар