Сержантку з Буковини Павліну Ніколаєвич нагородили відзнакою “Хрест бойових заслуг”

28 липня у Верховній раді Президент Зеленський нагородив сержантку Павліну Ніколаєвич із села Просикуряни Сучевенської ТГ відзнакою “Хрест бойових заслуг”.  Про це повідомили на сторінці Сучевенської сільської ради.

Володимир Зеленський нагороджував військових відзнакою “Хрест бойових заслуг” 28 липня під час святкування Дня Державності України. Серед цих хоробрих захисників була нагороджена і мешканка Сучевенської громади, Ніколаєвич Павліна Василівна, яка народилась 23 червня 1997 р. в с. Просікарени Сучевенської громади.

У 2017 році, коли їй виповнилося 20 років, Павліна підписала контракт та поїхала на Схід. Зараз вона сержант, командир гранатометного відділення 10 окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних Сил України.

Нагороду дівчина отримала з рук Президента України Володимира Зеленського у залі Верховної Ради під бурхливі оплески. Як повідомляє Офіс Президента, Павліна Николаєвич у червні цього року на Луганщині допомагала зупиняти ворога, який переважав у кількості особового складу й техніки, та зривати ворожі наступи.

23 червня поблизу населеного пункту Верхньокам’янка під час наступу противника відкрила вогонь з гранатомета й особисто знищила один БМП-2 та п’ятьох піхотинців. Потрапивши в оточення, керувала відведенням групи в безпечне місце, зберігши життя і здоров’я товаришів по службі.

Реклама

Залишити коментар