Запуск першого за десять років українського супутника переноситься на січень — Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, на якій стадії виконання планів щодо запуску першого за десять років українського космічного супутника.

В інтерв’ю Радіо Свобода прем’єр заявив, що супутник уже готовий і Україна була готова його запустити.

«Запуск мав відбутися у грудні. Це мало бути планово цього року. Але, на жаль, компанія Ілона Маска, якій і належить ракетоносій, перенесла запуск ракетоносія на січень. Відповідно, супутник полетить у січні».

У лютому тодішній віцепрем’єр — міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський казав, що Україна має до кінця 2021 року вивести на навколоземну орбіту апарат дистанційного зондування Землі Січ 2-30.

Голова Державного космічного агентства Володимир Тафтай заявляв, що український супутник запустить ракета компанії Ілона Маска SpaceX.

Наприкінці жовтня в Українському державному центрі радіочастот повідомили, що супутник Січ-2-30 отримав власний «частотно-орбітальний ресурс».

З 1995 по 2012 роки Україна запускала супутники Січ-1, Січ-1М та Січ-2.

Раніше Олег Уруський казав, що президент Володимир Зеленський до кінця свого терміну поставив перед українською космічною галуззю завдання створити ракету-носій легкого класу.

Реклама

Залишити коментар