Якщо двостороннім контактам США та України заважає некомпетентність українських чиновників, варто залучати політиків, які мають у цьому чималий успішний досвід, – Максим Бурбак

 

Поки на Банковій думають, як організувати контакт між очільниками України та США, експерти одностайні у тому, що для ефективного діалогу з нашим стратегічним партнером варто задіяти тих політичних діячів, які мають добре напрацьовані контакти із американською політичною елітою. Про це в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА розповів народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

За його словами, таким політиком, зокрема, є Арсеній Яценюк, ефективність та авторитет роботи якого підтверджується як українськими, так і західними експертами.

«Але найголовніше, що були заяви Держдепу США про те, що Україна є стратегічним партнером США і вони готові продовжувати співпрацю з нашою країною, – наголосив Максим Бурбак. – Україна зі своєї сторони має зробити ті кроки, які були розпочаті у 2014-му році урядом Арсенія Яценюка і були продовжені у Верховній раді минулої каденції. Це – деолігархізація економіки України, продовження антикорупційних реформ, забезпечення незалежності НАБУ та САПу, реформа енергетичного ринку, реформа судової гілки влади.
Адже, якщо інвестор хоче прийти в Україну, він має мати гарантії захисту своїх інвестицій. Далі – це реформа СБУ та прокуратури, поглиблення співпраці з МВФ. Прикро, але МВФ поїхав з України без рішення щодо продовження кредиту і думаю, що зараз завдання Мінекономіки та Мінфіну зробити все, щоб була підписана нова угода і ми продовжили співпрацю задля стабілізації нашої економіки. Але найголовніше – продовження співпраці з МВФ – це потужний сигнал інвесторам, що в цю економіку можна інвестувати.»

За словами політика, стратегічне партнерство США та України необхідно поглиблювати на фоні останніх тенденцій зближення Китаю з Росією.
«Нещодавно з’явилася інформація про співпрацю Китаю з Росією в анексованому Криму з тамтешньою незаконною владою і заклики Китаю не політизувати надмірно цю співпрацю, – нагадав Максим Бурбак. – Хоча ми розуміємо, що це – їхня відповідь на націоналізацію «Мотор Січі» як стратегічного підприємства, акції якого Китай хотів отримати. І мене дуже турбують заяви міністра закордонних справ РФ Лаврова, яку він зробив днями про посилення співпраці Китаю та Росії для боротьби з домінуванням Заходу. Тому зараз нам важливо захищати власні інтереси і в цьому нам готові допомогти США», – пояснив свою позицію політик.

Реклама

Залишити коментар