Екзит-пол, анонсований Єдиною Альтернативою, проводять з порушеннями – ЗМІ

У Чернівцях сьогодні біля виборчих дільнць працюють інтерв’юери, які проводять екзит-поли. Однак виявилося, що екзит-поли проводяться з суттєвими порушеннями, повідомляє Чернівецький промінь.

Зазначається, до прикладу, що компанія Info Sapiens проводить опитування без збереження анонімності. У працівників з бейджиками «Info Sapiens» немає скриньок, та анкет-опитувальників, а результати опитування фіксують самостійно на папірці.

Коли журналісти поцікавились, як збирають інформацію працівники «Info Sapiens», жінка, яка проводила опитування комусь зателефонувала і сказала: «Алла, у мене тут неприятності. Інтерв’ю давати, ви ж мене не попередили».

Після цього обидві працівниці компанії «Info Sapiens» почали тікати від журналіста.

Як виявилося, Info Sapiens проводить екзит-пол на замовлення PGR Consulting Group LLC, яку очолює політтехнолог партії «Єдина Альтернатива» Руслан Рохов. Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбук і зазначив, що ця компанія – лідер на цьому ринку, і вже ввечері чернівчани зможуть побачити дуже точні дані опитувань.

Однак враховуючи, що люди, які проводять екзит-пол, не змогли показати журналістам ні документів, ні пояснити, чому опитують з порушенням анонімності, точність даних викликає сумнів, пишуть журналісти телеканалу.

Також за словами керівника Інституту соціології Віталія Маковецького, порушення анонімності під час опитування і відповідно довільна інтерпретація його даних, може вплинути і викривити подальше волевиявлення людей.

Фото – promin.cv.ua

Реклама

Залишити коментар