Екзит-пол від «Єдиної Альтернативи» ніде офіційно не зареєстрований – КВУ

Про це повідомив заступник голови ГО «Комітет виборців України» у Чернівецькій області Ігор Баб’юк, передає Чернівецький промінь.

“Серед офіційних екзит-полів, які проводяться у Чернівцях – «Інститут соціології Маковецького» та «Свобода слова Савіка Шустера». Решта – це невідомо, що де і як”, – зазначив Ігор Баб’юк.

Заступник голови ГО «Комітет виборців України» у Чернівецькій області Ігор Баб’юк вважає даний екзит-пол «фількиною грамотою» та компрометацією процесу екзит-полів.

“Із того, що я бачу, вони набрали просто людей, які ніколи в своєму житті екзит-поли не проводили, що їм сказали, те вони і роблять щоб заробити по 800 гривень. Але це «фількіна грамота» насправді. Оцінку ми дамо, екзит-пол – це є екзит-пол, а це практично компрометація йде”, – наголосив Ігор Баб’юк.

Нагадаємо, що компанія Info Sapiens проводить опитування без збереження анонімності. У працівників з бейджиками «Info Sapiens» немає скриньок, та анкет-опитувальників, а результати опитування фіксують самостійно на папірці.

Коли журналісти поцікавились, як збирають інформацію працівники «Info Sapiens», жінка, яка проводила опитування комусь зателефонувала і сказала: «Алла, у мене тут неприятності. Інтерв’ю давати, ви ж мене не попередили».

Після цього обидві працівниці компанії «Info Sapiens» почали тікати від журналіста.

Як виявилося, Info Sapiens проводить екзит-пол на замовлення PGR Consulting Group LLC, яку очолює політтехнолог партії «Єдина Альтернатива» Руслан Рохов.

 

Фото – promin.cv.ua

Реклама

Залишити коментар